Zaloguj się |  Zarejestruj się

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Genesis Klassik - CD
PostWysłany: Sob Paź 31, 2009 4:04 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łeba / Lębork
Od 17 listopada na stronie http://www.raywilson.co.uk/ można zamawiać w przedsprzedaży CD zarejestrowane w Berlinie podczas koncertu Ray Wilson and the Berlin Symphony Ensemble. W niedalekiej przyszłości możemy spodziewać się DVD z tego koncertu :mrgreen:

Image

Profil  Offline

Temat postu: Re: Genesis Klassik - DVD
PostWysłany: Pon Lis 02, 2009 6:37 pm 
Awatar użytkownika
urocza okladka, chlopcy tacy eleganccy - oprocz Raya w nieodlacznym t-shircie :twisted:

Profil  Offline

Temat postu: Re: Genesis Klassik - CD
PostWysłany: Pią Lis 13, 2009 10:37 am 
Miejscowość: Poznań
mam juz plytke w swoich raczkach - do dostania byla w poznaniu po koncercie :) ktos jeszcze ja nabyl? jak wrazenia?

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Lis 13, 2009 2:27 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łódź
Sam nie kupowałem, przywiozę sobie z Wrocławia. Cena poznańska- 50 złotych. To w takim razie czekamy na pierwsze wrażenia.

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Lis 13, 2009 2:28 pm 
Awatar użytkownika
Fleczer napisał(a):
mam juz plytke w swoich raczkach - do dostania byla w poznaniu po koncercie :) ktos jeszcze ja nabyl? jak wrazenia?

Skoro masz już płytę może podzielisz się z nami swoimi wrażeniami?? Jestem bardzo ciekawa. Ja zamierzam zaopatrzyć się w nią we Wrocławiu. Czy do płyty jest dołączona jakaś książeczka np. z tekstami?

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Lis 13, 2009 2:53 pm 
Miejscowość: Poznań
ksiazeczka jest, dosc ladna, ze zdjeciami z koncertu. tekstow brak, ale nie powinien to byc problem, jako ze wszystkie mozna znalezc baaardzo latwo i szybko ;)

co do wrazen - bardzo pozytywne. od kiedy tylko uslyszalem o koncepcie takiej aranzacji utworow, bylem bardzo ciekaw, jak wszystko wyjdzie w praniu. wyszlo naprawde bardzo fajnie. ray jest coraz lepszy w spiewaniu piosenek ery collinsa, slychac frajde, jaka sprawia mu spiewanie takich that's all czy follow you follow me. do tego wykorzystanie berlinskiej orkiestry nadaje zupelnie nowego brzmienia tym starym i znanym kawalkom. najbardziej moim zdaniem zyskuje otwierajace no son of mine, not about us czy shipwrecked oraz wspomniane that's all, glownie przez entuzjazm i radosc, slyszana w glosie Raya. dodam tutaj, ze sam koncert w formie radiowego ripa (ripu?) krazy po sieci.

jedyne, co budzi zastrzezenia, to dlugosc plytki. spowodowane to bylo zapewne forma koncertu - o ile sie nie myle,to to byl show radiowy, wiec ramy czasowe byly zapewne dosc sztywne. bylem w Berlinie na koncercie Genesis Klassic dokladnie dzien pozniej, koncert trwal ponad dwie godziny (do godziny 22, pewnie i trwalby dluzej, gdyby nie restrykcyjne prawo niemieckie). troszke szkoda zmarnowanego materialu, skoro juz wydaje sie plyte honorujaca ten projekt.
tak bardzo brakuje mi przede wszystkim ripples, entangled, another cup of coffee. tyle sie napracowali nad aranzacja, to powinni wydac wypchane po brzegi 2 CD ;)

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Lis 13, 2009 3:20 pm 
Awatar użytkownika
Temat został przeniesiony do działu Dyskografia.

Profil  Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 7 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Góra Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum