Zaloguj się |  Zarejestruj się

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: 27.08.2011 - Wrocław Rock Festival
PostWysłany: Pon Lut 21, 2011 12:27 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Poznań
Ray Wilson & Stiltskin

Wrocław Rock Festival
Zajezdnia MPK
ul. Grabiszyńska 184

start:19.00

pzdr.
alien_poz

Profil  Offline

Temat postu: Re: 27.08.2011 - Wrocław Rock Festival
PostWysłany: Pon Lut 21, 2011 6:21 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łódź
Miejsce świetne, tylko termin to wielka niewiadoma. No i ten festiwal... Żeby nie było tak jak w zeszłym roku w Proximie w Warszawie.

Profil  Offline

PostWysłany: Wto Lut 22, 2011 11:14 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łeba / Lębork
Bez obaw. We Wrocławiu raczej nigdy nie było problemów z frekwencją na koncertach Stiltskin.

Profil  Offline

PostWysłany: Śro Lut 23, 2011 9:44 am 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łódź
Miałem na myśli pozostałe zespołu uczestniczące w festiwalu.

Profil  Offline

PostWysłany: Śro Lip 20, 2011 5:29 pm 
http://www.wrockfest.pl/2011/05/05/wroc ... -27-08-11/

Cytuj:
27 sierpnia 2011 r.we Wrocławiu zagrają legendy polskiej i światowej sceny rockowej. Klasyczne już piosenki, nowe aranżacje i niespotykane dotychczas duety, zabrzmią w niezwykłym miejscu, w zajezdni autobusowej, gdzie 31 lat temu powstała wrocławska Solidarność.

Do klasyków polskiej sceny rockowej z pewnością zalicza się T.Love. Grupa powstała w 1982 roku „W mieście świętej wieży”. Największe przeboje zespołu, jak „Warszawa”, czy „Na bruku” pokrywają się z początkami przemian demokratycznych w Polsce, ale zespół jako jeden z niewielu potrafił utrzymać swoją popularność również współcześnie, o czym świadczą ostatnie płyty zespołu: „Model 01” i zdecydowanie wracający do punkowych korzeni „I hate rock & roll”.

Kolejną legendą polskiej sceny muzycznej, jest bez wątpienia TSA. Zaliczani do prekursorów heavy metalu w Polsce, od początku czerpali inspiracje z takich gwiazd jak AC/DC, czy wczesne dokonania Led Zeppelin. Ich nagrania w latach 80. cieszyły się ogromną popularnością, sprzedając się w kilkusettysięcznych nakładach. TSA ma również wielu fanów dziś, co potwierdzają sukcesy zespołu po reaktywacji grupy w 2004 roku. Płyta „Proceder” uzyskała nominację do nagród Polskiego Przemysłu Fonograficznego Fryderyki i dotarła do drugiego miejsca na liście sprzedaży OLiS.

Z niecodziennych występów natomiast, będziemy świadkami pierwszego w swoim rodzaju wykonania największych klasyków w wykonaniu Budki Suflera i Raya Wilsona. Jeden z przedstawicieli brytyjskiej grupy wszech czasów, spotka się na scenie z polską żywą legendą. Były wokalista Genesis Ray Wilson oraz Krzysztof Cugowski wykonają wspólnie przeboje obu zespołów w nowych aranżacjach. Usłyszymy również pełne koncerty Budki Suflera oraz Raya Wilsona z zespołem Stiltskin

Kolejnym ważnym gościem będzie ELO, czyli Electric Light Orchestra, tym razem w wersji ELO Klassik z towarzyszeniem The Berlin String Ensemble. Przeboje popularnego w latach 70 i 80 nietuzinkowego zespołu Electric Light Orchestra zabrzmią w symfonicznych aranżacjach w wykonaniu Phila Batesa – wokalisty i gitarzysty, byłego muzyka ELO II i The Orchestra. Utwory zespołu wzbogaci swoim brzmieniem kwartet smyczkowy The Berlin String Ensemble. Podczas koncertu będzie można usłyszeć największe hity grupy, takie jak „Evil Woman”, „Don’t Bring Me Down”, czy „Mr Blue Sky”.
wROCK for Freedom – Legendy Rocka
27.08.11 godz.15.00 Zajezdnia MPK, ul. Grabiszyńska 184
T.LOVE
TSA
BUDKA SUFLERA & RAY WILSON (były wokalista GENESIS oraz Krzysztof Cugowski grają wspólnie największe hity grupy GENESIS oraz własne utwory)
ELO – Klassik feat. Phil Bates & The Berlin String Ensemble (przeboje Electric Light Orchestra w symfonicznych aranżacjach)

bilety normalne: 40 zł (do 15.06), 50 zł (do 30.07), 60 zł (do 26.08), 70zł (w dniu koncertu)
bilety ulgowe (studenci i uczniowie): 30 zł (do 15.06), 35 zł (do 30.07), 40 zł (do 26.08), 50 zł (w dniu koncertu)

rezerwacje: bilety@o2.pl
http://www.wrockfest.pl

bilety można sobie też kupić na ticketpro czy jakimś eventimie, empikach itd

Oficjalnie piszemy się, dwie towarzyszki mego życia, oraz ja, na ten event. gdyby ktoś miał wiadomości o fajnym i w miare godnym noclegu we Wrocławiu to prosze o wiadomośc ;-) Przydałby sie też jakiś fajny przewodnik, papierowy bądź innego rodzaju, chociażby ludzkiego ;-)

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Sie 07, 2011 5:44 pm 
Awatar użytkownika
alien wita :mrgreen:

bilecik na Wrocław już zakupiony
Image
czyli alien będzie... :D

pzdr.
alien_poz

Profil  Offline

PostWysłany: Śro Sie 24, 2011 5:35 pm 
Miejscowość: Oświęcim
Gdzie będą sprzedawane bilety w dniu koncertu - proszę o info

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 5:40 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: HollyŁódź
Zdjęcia z wczorajszego koncertu we Wrocławiu :)

http://www.mmwroclaw.pl/384274/2011/8/2 ... ry=kultura

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3575 ... rocka.html

http://www.eastnews.pl/pictures/subject ... ction/news

http://muzyka.wp.pl/gid,629672,title,Bu ... leria.html

:D :D :D

What if I fell to the floor?
Couldn’t take this anymore
What would you do, do, do?

Come break me down
Bury me, bury me
I am finished with you..."

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 7:03 pm 
Miejscowość: Oświęcim
Było czadowo. Cały dzień podziwialiśmy Wrocław w upale a na koncercie pogoda się popsuła. No ale chłopaki nie płaczą. Zagrano (kolejności nie pamiętam) Fly High, Bless Me, Propaganda Man, Constantly Remined, She, Inside, Another Day, American Beauty, First Day Of Change, Tale From A Small Town, czadowe Guns Of God i chyba Old Man And The Portrait , wspólnie z Krzysztofem Cugowskim Not About As , i jeszcze coś pewnie więcej było. Ray był lekko poddenerwowany na początku. Oberwało się słownie Uwe Metzlerowi
Nagłośnienie dobre. Ostra i fajna muza. Pozdrawiam tych co byli - tych co nie byli też.
Osobiście cieszę się niezmiernie z zakupu nowej płyty Stiltskin :D . Filmików nie mam bo szkoda aparat było wyciągać na deszczu.

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 8:00 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łeba / Lębork
vujekbond napisał(a):
Osobiście cieszę się niezmiernie z zakupu nowej płyty Stiltskin :D .

Chcesz powiedzieć, że można było kupić już UNFULFILLMENT
i tą płytę kupiłeś ???

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Wrz 02, 2011 10:03 am 
Awatar użytkownika
Tak-płyta była już dostępna. Można też zamówić w empiku-przynajmniej są tam połowę taniej ;)

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Wrz 02, 2011 10:57 pm 
Najwyższa pora na wspomnienie koncertowe – Wrocław Rockfest jak najbardziej na plus, ładne miasto, ładne zespoły, ładni ludzie naokoło, boskość. Można było usłyszeć kilka piosenek legend, które wyśpiewane (?) wraz z fałszującym tłumem zapadają w pamięć na długo.
W moim wypadku na pewno takimi piosenkami będą Outsider i oczywiście Jolka, którą śpiewaliśmy wraz z Felicjanem Andrzejczakiem.

Eeeeemiiiigrowałeeeem…. ;-))))))

Co do Raya, to jestem na etapie zachwycania się duetami z Cugowskim, wyborne. Jeden jest na yt, alien chyba wrzucił, choć mogę się mylić.
Duże wrażenie zrobiły te nowe utwory z Unfulfillmentu wykonywane na żywo, zyskały bardzo fajny pazur, brzmią o wiele lepiej live, jestem teraz mniej sceptyczna w stosunku do nowego krążka.
Czasami tylko za spokojnie, jak na pogodę i nastroje, takie komentarze wychwytywałam. Coś w tym jest, łatwiej gibałoby sobie do genesisowskich hitów, ale ja, jako zaznajomiona ze stiltskinowym materiałem, bawiłam się bardzo dobrze i cieszę się, że właśnie on zaczyna dominować. Ileż można jechać na tym Genesis, pięknym, a jakże, ale nowości sprawiają mi dużą radoche. Dobrze się dzieje. Proporcje 1:4 są w sam raz.

Byłabym przeszczęśliwa, gdyby pod koniec koncertu nie zaczęła się koszmarna ulewa, która sprawiła, że chcąc uratować życie niewiast ze mną przybyłych i moje własne musiałyśmy uciec. Sądzę też, że wzbudzałam pogardę stojąc pośród ludzi względnie normalnie ubranych w koszulce na ramiączkach, gdyż swój sweter oddałam przeziębionej koleżance. Całe wydarzenie zakończyło się generalnie pogłębieniem jej przeziębienia i powstaniem u mnie nowego, więc mogłam odzienia nie oddawać. Ona i tak pogłębiłaby się w chorobie, ale ja przynajmniej mogłabym zachować zdrowie. i honor ;-)

Pozdrawiam wszystkich obecnych, normalnie ubranych i fałszujących na wrf,
applepie

p.s. Miłym zakończeniem wycieczki była podróż pociągiem, podczas której poznałam Marka Piekarczyka i dostałam od niego płytę. Szkoda, że nie był to Ray, ale lepszy rydz... ;-))))

Profil  Offline

PostWysłany: Pon Wrz 05, 2011 7:31 am 
Awatar użytkownika
tak, to alien nagrał... :D
niestety na not abałt as aparat odmówił mu posłuszeństwa ;_( (przez padający deszcz)

pzdr.
alien_poz

Profil  Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Góra Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum