Zaloguj się |  Zarejestruj się

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Archive
PostWysłany: Nie Sty 24, 2010 1:29 pm 
Miejscowość: Poznań
Wybralem sie w tym tygodniu na koncert, moj pierwszy Archive, i do teraz nie moge dojsc do siebie. Ich utwory na zywo brzmia jeszcze lepiej, mocniej, okazalej, niz na plytach. Zwlaszcza te z kobiecym wokalem Marie Q - coz za niesamowita wokalistka! jak dobrze, ze przyjechala wraz z zespolem (na koncertach w polsce pod koniec ubieglego roku jej nie bylo...). sluchajac collapse/collide czy you make me feel autentycznie przechodzily mnie dreszcze. koncert mial promowac ostatnie dwie plyty z dorobku zespolu, a wiec genialne controlling crowds oraz bardzo dobre controlling crowds part iv, wiec wiekszosc wykonanych utworow pochodzila z tych plyt. ale znalazl sie czas na wykonanie rowniez starszych kompozycji. zespol byl w pelnym skladzie, jesli chodzi o wokalistow - byl pollard, byl dave (ktory wraz z birdpen zagral pare piosenek w ramach supportu), byl raper i wspomniana Marie. rapowane piosenki brzmialy bardzo fajnie, Rosko ma dosc monotonny styl rapowania, ale nadrabia dobrym, mocnym glosem. zarowno pollard, jak i dave byli w bardzo wysokiej formie - zwlaszcza ten pierwszy. moje modlitwy zostaly wysluchane i mialem mozliwosc zaspiewania wraz z zespolem fuck u - w totalnym amoku ;) najwieksza moim zdaniem perelka wieczoru bylo pelne, ponad osiemnastominutowe wykonanie przepieknego lights. najpierw to budowanie nastroju bardzo dlugim wstepem, a pozniej pollard zaspiewal bez najmniejszej nuty falszu.
gdy zespol zszedl po pierwszym, planowanym bisie stalo sie cos, czego pewnie niewiele kto sie spodziewal. publicznosc dlugimi, glosnymi brawami wywolala zespol na drugi, zupelnie nieplanowany i spontaniczny bis! najpierw pollard w pojedynke, akustycznie zagral remove. zrobil to wspaniale. pozniej publicznosc dostala to, czego pragnela najbardziej - again! w wersji akustycznej (co chyba nie jest codziennoscia).
niesamowity, elektryzujacy wieczor. wiem juz na pewno, ze to nie byl moj ostatni koncert tego zespolu.
pelna setlista:
Setlista:
1. Pills
2. Sane
3. Finding It So Hard
4. Razed to the Ground
5. Collapse/Collide
6. Bastardised Ink
7. Kings Of Speed
8. Fuck U
9. Lines
10. Blood In Numbers
11. You Make Me Feel
12. Dangervisit
13. Lights
Encore:
14. Controlling Crowds
15. Bullets
16. So Few Words
17. Pulse
Encore 2:
18. Remove
19. Again

jacys fani zespolu na forum? :)

Profil  Offline

Temat postu: Re: Archive
PostWysłany: Nie Sty 24, 2010 1:49 pm 
Miejscowość: Wrocław
Do fanów raczej się nie zaliczam ale do entuzjastów owszem :) Myślę, że to jedna z tych grup, które warto usłyszeć na żywo, zwłaszcza gdy odwiedzają nasze miasta. W mojej głowie zrodził się pomysł wybrania się na ten koncert ale zrealizowany nie został. Z tego co czytam, moja strata. Gdybym wcześniej wiedziała, że jeden z naszych forumowiczów się wybiera może mobilizacja byłaby większa. Mam zatem apel: sygnalizujcie wcześniej fajne koncerty na których zamierzacie się pojawić.

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Sty 24, 2010 3:08 pm 
fani i entuzjaści - polećcie jakąś płytę :D
(chętnie przesłucham :) )

PostWysłany: Nie Sty 24, 2010 4:21 pm 
najlatwiej byloby mi polecic kilka kawalkow :)

again
fuck u

goodbye
sleep
collapse/collide
fold
lights
controlling crowds
dangervisit
remove

a jesli chcialbys faktycznie zaczac od calych plyt, to polecam od controlling crowds - dosc swieza i pokazuje, w jakim kierunku zespol moze zmierzac. pozniej lights, you all look the same to me i noise, dwie ostatnie nagrane ze swietnym wokalista - craigiem walkerem w skladzie. trip-hopowych poczatkow zespolu raczej nie polece, sam w nich nie gustuje ;)

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Sty 24, 2010 9:24 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Rumia
Hmmm,razem z Jackiem zwanym Szumakiem entuzjastami jesteśmy;) Jacek katuje Archive ostatnio w kółko,szczególnie często w samochodzie.
A utwór Fuck U to moja piosenka przewodnia (szczególnie tytuł :P ) jak zmierzam do pracy ;)

Profil  Offline

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 4:53 pm 
Awatar użytkownika
Controlling Crowds Part IV jest bardzo nice.
Ogólnie Archive to świetny zespół, bardzo przyjazne brzmienia i ogólnie, jest very sztos ;] Jeżeli jesteśmy przy takich rytmach to polecam również Porcupine Tree, Blackfield, Pure Reason Revolution i Doves ;)

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 8:16 pm 
Hikari napisał(a):
(...bla bla...) Pure Reason Revolution(...bla bla)

dziekuje za rekomendacje, dorwalem jedna ich plytke i jest naprawde bardzo fajna :)

Profil  Offline

PostWysłany: Śro Sty 26, 2011 10:32 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łeba / Lębork
Googlowałam dziś w poszukiwaniu zupełnie czegoś innego a trafiłam na taką niespodziewajkę, że hej !
11 i 12 kwietnia ARCHIVE na dwóch koncertach w Wawie i Poznaniu. Powtórzę to co napisałam na fb: wczoraj info o Adamsie, dziś Archive, boję się jutrzejszych wieści koncertowych.

http://audio.com.pl/index.php?page=muzyczne&act=art&id=4589:archive-w-kwietniu-w-polsce-na-dwoch-koncertach napisał(a):
Agencja Go Ahead zaprasza na koncerty jednego z najbardziej nowatorskich zespołów ostatnich czasów – Archive. Brytyjski kolektyw wystąpi razem z jedną z polskich orkiestr 11 kwietnia 2011 r. w Warszawie, a dzień później w Poznaniu.

Będą to specjalne koncerty, w ramach których Archive wykona swoje największe przeboje w specjalnych orkiestrowych aranżacjach.

Wkrótce więcej informacji na temat biletów oraz koncertów!

http://www.go-ahead.pl/pl/koncerty,konc ... esowa.html

11.04.2011 Sala Kongresowa - Warszawa
12.04.2011 Hala Arena - Poznań

Będę krzyczeć :!:
Już się nie mogę doczekać . . . :D
Kto z powyższych entuzjastów się wybiera ?

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 9:14 pm 
Awatar użytkownika
alieny będą i na tym koncercie (Poznań) z "silną forumową ekipą" ;_)

pzdr.
alien_poz

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 11:32 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łeba / Lębork
Jako dumna przedstawicielka Trójmiejskiej Ekipy potwierdzam nasze przybycie
do Poznania w dniu 12 kwietnia 2011 roku. Forum będzie miało silną
pięciosobową reprezentację :D

A może dojdzie ktoś jeszcze . . .

Profil  Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Góra Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum