Zaloguj się |  Zarejestruj się

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Armin van Buuren
PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 9:56 am 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Poznań
Alieny witają ;_)

Armin van Buuren zagości w lutym (19.02.2011r.) w Poznaniu

http://www.arminvanbuuren.org/armin-onl ... 9-02-2011/
http://www.mtp.pl/all/pl/news/niesamowi ... znanskich/

pora ruszyć stare kości alienoof i zobaczyć tego Armina ;-)
alieny nie ukrywają, że ten rodzaj muzyki będzie dla nich nowym przeżyciem/doświadczeniem

jak RW wytrzymał to i alieny wytrzymają ;P
-relacje zdam po występie

pzdr.
alien_poz

Profil  Offline

Temat postu: Re: Armin van Buuren
PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 3:58 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łeba / Lębork
Bardzo jestem ciekawa czy Ray zaszczyci ten koncert swoją osobą 8-)

Profil  Offline

PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 10:53 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: HollyŁódź
Ewa napisał(a):
Bardzo jestem ciekawa czy Ray zaszczyci ten koncert swoją osobą 8-)

Też się zastanawiałam nad tym, muszę przyznac :)

What if I fell to the floor?
Couldn’t take this anymore
What would you do, do, do?

Come break me down
Bury me, bury me
I am finished with you..."

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Lut 20, 2011 8:26 pm 
Awatar użytkownika
"Trance is alive and kickin’, baby!"
Image

Witajcie Moi Drodzy ;_)

już po... było ciekawie (jak dla kogoś kto nie słucha takiej muzyki na co dzień)
na początku koncertu, gdzieś około przez 2h - Armin siedział w klatce ;P
(było widać tylko Jego kontury) chyba to miało na celu rozgrzanie publiki, alieny
natomiast to uśpiło... ale jak już po tych 2h klatka się rozsunęła i wyskoczył z niej
Armin to było niesamowicie, z każdym utworem impreza rozkręcała się coraz bardziej ;_)

alieny chciały sprawdzić czy porwie je taka muzyka
odpowiedź jest twierdząca (na to wygląda, że alieny lubią też i trance ;P )

dziękuję całej mojej ekipie, tj.: Marcinowi, Paulinie i Ewie (Szefowej, która zapewne też napisze tutaj kilka słów o swoich odczuciach) za wspaniałe towarzystwo

chętnych do zobaczenia jak było, odsyłam tutaj:
http://www.alienpoz.pl/page4.php?view=t ... category=7

pzdr.
alien_poz

Profil  Offline

PostWysłany: Pon Lut 21, 2011 4:36 pm 
Administrator
Awatar użytkownika
Oczywiste było że Raya nie będzie. Ta impreza była promocja najnowszej płyty AvB.

Był to kolejny Event z udziałem Armina na którym miałem przyjemność być i muszę przyznać że można to skomentować Only Żenada!

1. Wejście: zero organizacji, ścisk i ubóstwo, nie przypominam sobie tak fatalnie zorganizowanego wejścia na teren imprezy masowej. Znacznie lepiej wyglądają wejścia na stadion piłkarski na meczach wyjazdowych gdzie ludzi traktuje się jak bydło (a miałem przyjemność odwiedzić klika).

2. Scenariusz imprezy: po pierwsze impreza rozpoczęła się godzinę później czyli o 22, i do północy byliśmy uraczeni ciągle powtarzającymi się motywami muzycznymi, co bardziej przypominało muzykę filmową niż muzykę trance. Było to męczące i frustrujące. Podczas całego spektaklu trwającego 8h co jakiś czas występowali na żywo goście z płyty. Było to ok, lecz wokal zlewał się z bitem, co powodowało że słowa były niewyraźne.

3. Miejsce. Jak na jedną z pierwszych imprez w MTP było ok, hala większa niż Hala Stulecia, czy Arena. Organizacja Gastro, toalet, szatnie nie była zła.

4. Nagłośnienie, i oświetlenie. Jak na Holenderską produkcję bardzo słabo! Głośniki nie maiły odpowiedniej energii, światła naprawdę przeciętne!

5. Występ Armina. Wejście w rockowym klimacie, z żywą gitarą i perkusją było wspaniałe, później na rozgrzanie zmęczonych i znużonych ludzi poleciały stare trancowe klasyki w dość ciekawy mashupach, konfetti żywo reagujący tłum, sprawiło że zapomniałem co się działo wcześniej. Moje euforia dług nie trwała, bo po chwili dostrzegłem ogarniający mnie dookoła naćpany tłum, a muzyka przestała zachwycać, świeżością i energią.

Tak naprawdę widowisko najbardziej nakręcali artyści grający z Arminem w szczególności jego brat i Christian Burns. Armin zagrał w swoim starym stylu, bez większych rewelacji. Impreza wiele się nie różniła od imprezy w klubie... :(

Spodziewałem się nieco lepszej imprezy. Była to pierwsza tego typu impreza mojej Dziewczyny. Bardzo nakręcałem ją i siebie na wielkie widowisko, niestety pozostał dość spory niedosyt :(

Co mnie rozbawiło?
Wchodzą na imprezę, za bramkami, na schodach spokojnie leżała sobie tytka białego. Przez 20 minut czekając na znajomych miałem okazję patrzeć jak żadne ze służb porządkowych nie zwróciły na to uwagi, żenada!

Alien, skoro polubiłeś Trance, kolejna impreza w Poznaniu to koncert ATB, gdzie prawdopodobnie również pojawią się żywe instrumenty i wokaliści. Nie spodziewałbym się lepszych wrażeń iż na AvB

Tak już na sam koniec narzekania chciałbym zwrócić uwagę na Armina i jego osobowość. Jest to facet z pasją, wychodzi na każdą imprezę w charakterystycznej białej koszuli i bawi się tym co robi nie ukrywając swych emocji :)

Profil  Offline

PostWysłany: Pon Lut 21, 2011 5:01 pm 
Awatar użytkownika
Wojtku!!! ;_)

podpisuje się pod tym co napisałeś swoimi czułkami i łapami...
nie chciałem pisać o organizacji bo wg mnie była ona na mizernym poziomie... sam byłem świadkiem krzyczących ochroniarzy, ich niestosownego zachowania i dużego ścisku przy wejściu... nawet w kolejce do tzw. fan area w którym to obszarze mieliśmy zakupione bilety. Uważam, że jak na taką ilość ludzi powinno być znacznie więcej bramek itd. itp. długo bym mógł wymieniać niedociągnięcia organizatora

co do "fanów" szczerze powiem, że było mi bardzo przykro widząc kilka widoków.... niektórym muzyka do zabawy nie wystarcza... jest mi wstyd za postawę większości Polaków na tej imprezie... ;_(

co do świateł i nagłośnienia też racja... głośniki czasem charczały... z tego co wiem to nie przywieźli wszystkich świateł.... większość dostarczyła firma TSE

ale wszystko przebiło to co zobaczyłem w oczach tego "białego ciągle uśmiechniętego człowieczka" ;_)
to była pasja - widać, że to kocha i bawi się muzyką - i to właśnie wywarło na mnie ogromne wrażenie....

reszta się nie liczy ;_)

ps. nie przesadzaj... nie była to tylko only żenada ;_) trzeba było dać znać że będziesz to bawilibyśmy się w jednej "kupie" ;P alieny nawet podskakiwały i machały rączką ;P hahahahahahah

pzdr.
alien_poz

Profil  Offline

PostWysłany: Pon Lut 21, 2011 6:48 pm 
Administrator
Awatar użytkownika
Niestety Polski tzw "Klubowicz", czy słuchacz Trance (często mylonego z Techno) ma żenujący wizerunek... Mnie cieszyło że oprócz naćpanych małolatów było stosunkowo dużo starszych lepiej ubranych ludzi, którym inteligentnie patrzyło z oczu.

Ewa pisała że będziecie, w sumie nawet nie wiem dlaczego nie dałem znać... No nic chyba następnym razem będziemy się bawić w metropolii Suchy Las k/Poznania :D

A tu mała ciekawostka od Technomaniaków :p http://www.youtube.com/watch?v=W_hehRdok2w

Profil  Offline

PostWysłany: Pon Lut 21, 2011 7:18 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łeba / Lębork
Właściwie Panowie napisaliście już wszystko co można było napisać o tym koncercie.
Od siebie mogę powiedzieć, że przez niemal 3 godziny sfrustrowana
spałam na stojąco zahipnotyzowana monotonnymi wizualizacjami.

Zabawa zaczęła się o północy, kiedy objawił się Armin.
Minęło kilkanaście lat od czasu, kiedy po raz ostatni zaliczyłam dyskotekę,
dlatego też byłam ciekawa nowych wrażeń i dźwięków.
Duży plus, że byliśmy w Fun Area i mogliśmy z bliska obserwować zachowanie Armina
i to jak reaguje. Nie zawiodłam się.

Chłopak wywarł na mnie pozytywne wrażenie.
Widać było, że to jego żywioł i potrafi porwać swą muzyką tłumy.

Wytańczyłam się, wyskakałam, wyklaskałam,
kawałek Poznania zwiedziłam i świetnie się bawiłam ;)

Profil  Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Góra Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum