Zaloguj się |  Zarejestruj się

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Czego Słuchamy?
PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 10:17 am 
Miejscowość: Gdańsk
Gazpacho mniam mniam ;) Czekam na ich koncert. :)

Profil  Offline

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 4:05 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łódź
U mnie od wczoraj nowe Myslovitz. Słucham płyty już któryś raz, a wciąż nie jestem w stanie się o niej jednoznacznie wypowiedzieć. Panowie stworzyli po długiej przerwie rzecz bardzo odważną, która może być zaskoczeniem dla "pegi brałnowych" słuchaczy, ale pamiętając "Skalary" można się było takich piosenek spodziewać. Całość jest mocna- zarówno jeśli chodzi o brzmienie, jak i o teksty. Zdecydowanie wymaga dłuższego przesłuchiwania. Ale z pewnością mogę polecić album tym, dla których Myslovitz to nie tylko czysto piosenkowe oblicze. Bo wybrane na singiel "Ukryte" jest zdecydowanie mało reprezentatywne, i w zasadzie jako jedyne nadaje się do radia.

Profil  Offline

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 4:11 pm 
Awatar użytkownika
Jeszcze zupelnie inny klimat, ale The Housemartins i The The zasluguja na uznanie!

Profil  Offline

PostWysłany: Czw Cze 16, 2011 3:15 pm 
Nie będę zakładała odrębnego wątku, jezeli uznacie za słuszne, przenieście mój post gdzie indziej.

Wczoraj z racji wykonywanej pracy, miałam okazje być w Sali Kongresowej, w historycznym momencie, gdy koncertował w niej Ringo Starr. Bo gdyby nie praca, nigdy bym sie tam nie znalazła - nie mogłabym sobie pozwolić za kupienie biletu w cenie 750,650 złotych, najtansze bodajże po 200. Jestem studenciarą, musiałabym nie jeść trzy miesiące ;)

Szerszą relacje macie na onecie, nie będe Wam opisywać setlisty http://muzyka.onet.pl/10174,1645721,0,2,wywiady.html

Jeżeli kogos ciekawi coś konkretnego, moge rozwinąć ; )

Ale teraz inna kwestia:
Często jestem w kongresowej i jeszcze tak zorganizowanych fanów TAM nie widziałam - wszyscy w koszulkach, z płytami, szczesliwi, niektórzy szczerze wzruszeni. Nie brakowało też wielu VIPów. Gdy Ringo zaczynał śpiewać nie było chyba osób, które pozostałyby na miejscach. Dziś odczuwam mocno efekty skakania, piszczenia i gibania.

Na yellow submarine niemal cała sala kongresowa wyciągnęła w góre papierowe żółte łodzie podwodne, świetny widok, robiący wrażenie, a sam Ringo mocno zaskoczony i przeszczęśliwy. http://www.youtube.com/watch?v=hFGdYEnqMQU Czułam sie niesamowicie, pragnełam cofnąc sie w czasie i móc zaliczyć wszystkie koncerty tych muzycznych legend.
Kawał fantastycznej dobrej muzyki zaserwował nam nie sam Ringo, ale także jego All Star Band, czyli: Rick Derringer, fantastyczny Richard Page, Wally Palmar, urzekający Edgar Winter, Gary Wright i Gregg Bissonette.

Był to jeden z najlepszych koncertów na jakich byłam i z pewnością nigdy nie zapomne chwili, gdy na scene, kilka metrów ode mnie, wbiegł jeden z legendarnej liverpoolskiej czwórki :) Niesłychane i nieznane dotąd emocje : )

No i teraz chciałam napisac o minusach, absolutnie nie muzycznych, bo takich nie wyłapałam, zresztą u muzyków z takim doświadczeniem nie da sie wyłapac błedów, bo po prostu ich nie robią ;)
Bardzo zaskoczył mnie fakt, ze Ringo po prostu uciekł. Po ostatnim utworze, zbiegł ze sceny, ubrał kurtke, wsiadł do busa i w momencie, kiedy jego muzycy jeszcze sie kłaniali, a cała sala skandowała imie artysty, Ringo był już w drodze na lotnisko. Skandowaliśmy dobre kilka minut, nie wiedząc, że artysta już do nas nie wróci. W pewnym momencie zapaliło sie światło no i cóż. Gwiazdy. Wszyscy byli zaskoczeni.
Nie było bisa, nie było ani jednego autografu.

Tak sie zastanawiam, mam dysonans, usprawiedliwiam go z jednej strony, jakiejś traumy beatlemani, z drugiej natomiast mam do niego żal - czy miał do tego prawo, nawet jako TAKA gwiazda? czy jednak fanom powinno sie okazywać szacunek za wszelką cene, bo przecież każdy muzyk, nawet tego formatu, bez nas nie istnieje ?
Czy gdy (teraz będe pisac jako fani generalnie) wydajemy naprawde dużo pieniędzy na to, żeby iśc na koncert, kupujemy płyty, gadżety, czekamy 50 lat na przybycie gwiazdy do naszego kraju, widzimy ją pierwszy i zapewne ostatni raz w życiu, jesteśmy wierni i naprawde doceniemy twórczość, nie nalezy nam sie ociupine więcej szacunku ?
Ja nie mówie juz o autografach (choć nie rozumiem co to za problem rozdać dwa, trzy, cztery i uszczesliwić tych wybranych fanów na maksa), czy zdjęciach. Mówie o chociażby jednym bisie, który powiedziałby nam - naprawde Was cenie, nieważne kim jesteście, skąd jesteście i jaka jest wasza historia, było tu fajnie i nie uciekne po takiej ilości utworów, za jaką mi zapłacono. Czekaliście tyle lat, wiec dam Was coś więcej.

Nie ma we mnie absolutnie złych emocji, jestem wciąż pełna tych pozytywnych, bardzo wzruszona i pewna, że zostanie to w mojej pamięci na wieki, po prostu jestem ciekawa, jak Wy, starsi, bardziej doświadczeni fani to widzicie ?
Zachęcam do luźnej wymiany poglądów : )

pozdrawiam,
ap

Profil  Offline

PostWysłany: Czw Cze 16, 2011 3:56 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Szczecin
Masakra. Tym bardziej, że zwykle bisy nie są niczym spontanicznym - są stałym elementem setlisty.

Profil  Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Góra Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum