Zaloguj się |  Zarejestruj się

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Julia Marcell
PostWysłany: Wto Lis 23, 2010 9:36 pm 
Awatar użytkownika
Ewo jesli po raz kolejny bedziesz miala okazje wybierz sie na koncert Julii Marcell, mysle ze nie pozalujesz :)
Ja nie do konca bylam do Juli przekonana ale po koncercie nie mam juz watpliwosci gdyz na zywo brzmi wysmienicie. Swietny glos, kontakt z publika, wyglad czarownicy ;) - naprawde ta dziewczyna ma cos w sobie. Nawet moj brat ktory niezbyt ceni damskie wokale byl pod wrazeniem. Koncert w torunskiej odnowie moze nie byl idealny glownie ze wzgledow technicznych ale mysle ze to przydalo mu nawet nieco uroku. Moglismy dzieki temu uslyszec kawal ze strony publicznosci i anegdote o Johnnym Winterze ;) Julia wraz z 3 osobowym zespolem (perkusja, keyboard, skrzypce) oprocz wszystkich utworow znanych z It Might Like You zagrala chyba ze trzy nowe, ktore ukaza sie na wiosne na jej drugiej plycie. Nie moge sie juz doczekac gdyz brzmia obiecujaca :)
Mam nadzieje ze zgodzi sie ze mna forumowy kolega Slawek czyli dalton, ktorego mialam przyjemnosc spotkac na tym koncercie :)
A z rzeczy okolokoncertowych to na drugi dzien gdy brat odstawil mnie juz do pociagu, na dworcu przytrzymal jakiejs dziewczynie drzwi. Okazala sie nia...Julia Marcell, ktora samotnie, obladowana bagazem i z keyboardem jechala do Kutna a nastepnie Berlina :) Tak wiec milo sobie z nia porozmawial i pomogl zataszczyc graty do pociagu.
Wypad do Torunia baardzo udany :D

edit
znalezione fotki http://www.flickr.com/photos/44971535@N ... 442030896/
aha i taki maly niedosyt , liczylam na Seven Nation Army ktore ostatnio grali ale niestety niedoczekalam sie a szkoda bo swietnie to brzmi w ich wykonaniu.

Profil  Offline

Temat postu: Re: Julia Marcell
PostWysłany: Wto Lis 23, 2010 11:20 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łeba / Lębork
Powiem tak, Julię Marcell znam jedynie z trójmiejskiej rozgłośni radiowej, gdzie na okrągło grane są wciąż te same dwa, trzy utwory i te ciągłe zachwyty nad nią nie wiedzieć czemu zniechęcają mnie do niej.

Kiedy dowiedziałam się o koncercie w gdyńskim Uchu dokładnie w dzień moich urodzin, pomyślałam " To znak" - mam ją polubić, ona chce, żebym ją polubiła. Niestety moje plany się zmieniły i nie mogłam pojechać.

Może zachwycanie się Julią Marcell jest teraz modne. . . a może to naprawdę objawienie i dziewczyna ma w cobie to coś . . .

Nie widziałam jej na żywo, więc jestem nieobiektywna.
Być może jeszcze kiedyś będzie ku temu okazja. . .

PS. Trzeba przyznać, że Łukasz miał farta ;)

Profil  Offline

PostWysłany: Śro Lis 24, 2010 5:18 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Toruń
Monia napisał(a):
(...) Swietny glos, kontakt z publika, wyglad czarownicy ;)

Moje skojarzenia odnośnie wyglądu powędrowały raczej w stronę Michaela Jacksona :)

Pod resztą się mogę podpisać. Moje odczucia były takie, że muzycy czerpią radość z grania, dobrze się bawią koncertując, nie udają kogoś, kim nie są, nie pozują na gwiazdy, tylko robią swoje.

Poza dwoma programami w Trójce radia nie słucham i pewnie dzięki temu zachwyty nad Julią mnie ominęły. A czy są one uzasadnione, będzie można ocenić przy następnej płycie, kiedy emocje opadną. Choć muszę przyznać, że na pierwszej faktycznie da się odnaleźć pewien powiew świeżości (przynajmniej biorąc pod uwagę polski rynek) i całe ta euforia jest poniekąd zasadna.

Inna sprawa, że granie na antenie w kółko tych samych utworów powinno być karane ;)

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Lis 28, 2010 11:50 am 
Awatar użytkownika
Ja poznałam Julie dzięki radiowej Trójce jakoś rok temu. Na szczęście nie katowali jakoś specjalnie jej piosenek, generalnie tego nie robią ;) Nie wiem czy można tu nowić o modzie na nią. Zapewne stała sie nieco bardziej znana po Openerze i teraz po tej jesiennej trasie.

Profil  Offline

PostWysłany: Pon Gru 20, 2010 7:30 pm 
kapitalna muzyka,ciekawe pomysły aranżacyjne, sposób śpiewania. Byłem na koncertach dwóch, szkoda, że tak mało...no i w zasadzie jedna płyta...z początku myślałem, że zagraniczna wykonawczyni miłe zaskoczenie.. i bez mediów występy poza krajem made in japan też ile wspaniałej muzyki się marnuje i nie jest reklamowanej. Tylko dzięki klubom i internetowi poznajemy co w trawie piszczy.. zupełnie jak radio luxemburg kiedyś. Brawa

Profil  Offline

PostWysłany: Pon Wrz 19, 2011 9:11 am 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łeba / Lębork
Monia napisał(a):
Ewo jesli po raz kolejny bedziesz miala okazje wybierz sie na koncert Julii Marcell, mysle ze nie pozalujesz :)

Minął prawie rok ... dużo się zmieniło.... zauroczyłam się Julią i niedługo, bo już 8-go pażdziernika
w Poznaniu, będę miała szczęście podziwiać ją na żywo :D

Image

Tak się przedstawia trasa po Polsce:

08.10.2011 - Blue Note, Poznań
09.10.2011 - Ucho, Gdynia
14.10.2011 - Kawon, Zielona Góra
28.10.2011 - Skwer, Warszawa
30.10.2011 - Bezsenność, Wrocław

http://www.juliamarcell.com/pl/?nani=news

A to nowy singiel Julii Matrioszka zwiastujący jej drugi album :
http://www.youtube.com/watch?v=7jVk9csS ... r_embedded

Może wpadnie ktoś znajomy ?

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Wrz 30, 2011 10:07 am 
Awatar użytkownika
Dodano tez koncert w Tarnowie 15.10
I na stronie dworu Artusa w Toruniu jest też zapowiedziany koncert na 26.10 ale nie ma go jeszcze na oficjalnej stronie.
Bardzo żałuje, że mam zajęty weekend 8-9.10 bo pewnie zagościłabym na Trójmiejskim koncercie a tak pozostaje ewentulanie ten Toruń choć to środek tygodnia więc tak jak w przypadku Stitskin 19.10 może byc trudno.
a tu http://www.eventim.de/are-you-listening ... %2Fclubact można ściągnąć tytułowa piosenke z "June".

Profil  Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Góra Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum