Zaloguj się |  Zarejestruj się

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sesja Zdjęciowa
PostWysłany: Sob Mar 06, 2010 11:46 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Gdynia
Ja tam mówię całkiem poważnie. Przecież to jest bardzo realne, tylko decyzja z ich strony potrzebna, ustalenie miejsca i terminu ... i jadę :)
Fotografia jest moją pasją i wprawdzie nie zajmuję się nią zawodowo (doba za krótka), jestem w stanie zrobić całkiem profesjonalną sesję, nie pierwszą zresztą. Dla mnie to kolejna okazja do ćwiczeń i doskonalenia swych umiejętności a dla chłopaków może całkiem fajne zdjęcia za free.
Wierzcie mi - marzenia się spełniają :D

Profil  Offline

Temat postu: Re: POMYSŁY NA POLSKI SERWIS INFORMACYJNY DLA FANÓW RW
PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 12:33 am 
Leni napisał(a):
Każdy fan by tak chciał, a że mimo wszystko mają ich trochę, zwłaszcza za zach. granicą, to gdyby szli na taką "współpracę" to lada moment co miesiąc ktoś chciałby ich zaciągnąć na jakiś plener. Takie podejście byłoby mało profesjonalne.
o ile się nie mylę to jest jednorazowa sesja, która ma pomóc w stworzeniu strony rayzone.pl, która ma promować Raya i chłopaków. Poza tym, czasami osoby z pasją mają więcej pomysłów niż profesjonaliści, dla których to jest kolejne nudne zlecienie. A robienie dobrych technicznie zdjęć przy dobrym świetle nie wymaga sprzętu za 20 tys złotych i 20 lat doświadczenia :P

Leni napisał(a):
Więc może nie róbmy z nich naszych maskotek, strzelmy sobie fotkę po koncercie a sesje zdjęciowe zostawmy profesjonalistom.
profesjonalistom? a powiedz mi co rozumiesz przez słowo profesjonalista.

Magda napisał(a):
Wierzcie mi - marzenia się spełniają
coś w tym jest :) jakby mi ktoś rok temu powiedział, że moje zdjęcie będzie w kalendarzu najwiekszego forum poświęconym egzotycznym samochodom to bym nie uwierzył :D

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 11:37 am 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łódź
Naprawdę mamy wśród forumowiczów osoby które przedstawiają managementowi swoje preferencje i doświaczenie w przeprowadzaniu takich sesji, wystawią fakturę za usługę, następnie nieodpłatnie polecą do Edynburga wraz z całym sprzętem i ekipą, i wykonają taki projekt?

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 11:40 am 
Miejscowość: Wrocław
Cytuj:
profesjonalistom? a powiedz mi co rozumiesz przez słowo profesjonalista.

Widzę, że słowo "profesjonalista" drażni więc spieszę wyjaśnić. Mam na myśli kogoś kto zajmuje się tym na codzień. To, że być może jest to jego zawód nie wyklucza pasji i zaangażowania, nie uważacie? Ktoś w końcu wykonał te zdjęcia zamieszczone powyżej a efekt podoba się wielu z nas. Jak zatem widać zespół ma kogoś od takiej roboty. Ogólnie chodzi mi o pewien dystans na linii zespół-fani ale to już temat na inną, długą dyskusję. Możemy do tego wrócić w innym topiku jeśli ktoś zechce.

P.S.Widzę, że Tomek chyba mnie rozumie :)

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 1:42 pm 
Awatar użytkownika
Ależ dyskusja się rozwinęła. To właśnie taka nasza polska przypadłość, podciąć skrzydła, zdusić w zarodku w przekonaniu, że i tak się nie uda.
Nie jestem "profesjonalistą", gdybym była - skierowałabym konkretną ofertę w odpowiednie ręce. To pomysł, który zrodził się spontanicznie, czytając ten wątek.
Jestem bardzo poważną osobą i biorę całą odpowiedzialność za swe słowa. Tak, jestem gotowa pojechać choćby do Edynburga. Uwielbiam muzykę jaką grają, lubię spędzać z nimi czas, to byłaby kolejna przygoda, która łączyłaby dwie moje pasje: muzykę i fotografię. Jestem gotowa to dla nich zrobić. Może coś fajnego by powstało. To takie moje marzenie, uważam, że bardzo realne ... i marzyć nie przestanę :)

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 2:11 pm 
Leni i Tomek:
http://www.bogobogo.pl/?dzial=showwyd&id=104

jeśli to jest profesjonalna sesja w Edynburgu to ja dziękuję :)

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 2:29 pm 
Awatar użytkownika
Nie, to w Poznaniu było, ale faktycznie wiele z tych fotek nie powinno się ukazać, szczególnie te z zamkniętymi oczami albo gdzie wieża z głowy Raya wyrasta ...

dzięki za wsparcie :)

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 2:30 pm 
Magda, zarówno słowa "profesjonalna sesja" jak i "w Edynburgu" to była ironia z mojej strony :D

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 4:07 pm 
Miejscowość: Wrocław
Może i cierpię na jakąś „polską przypadłość”, nie wiem, jeszcze się na to nie badałam. Prawa do marzeń nikomu nie odmawiam, skrzydeł też nie podcinam, bo jeśli ktoś wierzy w swoje możliwości i ma wystarczające samozaparcie to opinie innych mało go wzruszają. Ja po prostu mam nieco inne podejście do sprawy.
Co do zamieszczonego przez Vaselinho linka do sesji zdjęciowej to ja nie powiedziałam, że to profesjonalna sesja, zresztą nie mnie to osądzać.

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 4:50 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łódź
Może zrobię z tych wszystkich naszych wiadomości oddzielny temat o sesjach zdjęciowych, a tutaj jednak wrócimy do pomysłów dotyczących strony?

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 5:07 pm 
Tomek, wydaje mi się że to niejako też tyczy się strony, aczkolwiek osobny temat to dobry pomysł :P

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 8:27 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łeba / Lębork
Vaselinho napisał(a):
o ile się nie mylę to jest jednorazowa sesja, która ma pomóc w stworzeniu strony rayzone.pl, która ma promować Raya i chłopaków. Poza tym, czasami osoby z pasją mają więcej pomysłów niż profesjonaliści, dla których to jest kolejne nudne zlecienie. A robienie dobrych technicznie zdjęć przy dobrym świetle nie wymaga sprzętu za 20 tys złotych i 20 lat doświadczenia :P

Podpisuję się pod słowami Vaselinho obiema rękami. Od początku traktuję temat jak najbardziej poważnie. Nie pomyślałabym, że wywoła on tak burzliwą dyskusję. Wypadałoby zacząć od ustalenia co Ray o tym sądzi i czy wyraziłby na taką sesję zgodę. A potem ewentualnie przyjdzie ustalać szczegóły. Pewnie minie jeszcze dużo czasu zanim ( i jeżeli ) cokolwiek dojdzie do skutku, ale warto marzyć : )

Vaselinho napisał(a):
coś w tym jest :) jakby mi ktoś rok temu powiedział, że moje zdjęcie będzie w kalendarzu najwiekszego forum poświęconym egzotycznym samochodom to bym nie uwierzył :D

Moje gratulacje : )

Profil  Offline

Temat postu: Re: Sesja Zdjęciowa
PostWysłany: Pon Mar 08, 2010 5:23 pm 
Awatar użytkownika
Sesja zdjeciowa to nie tylko fotografowanie, przynajmniej moim skromnym zdaniem. To rowniez jakis pomysl, stylizacja.
Sesja z propagandy podoba mi sie bardzo, jak wiekszosci z nas, ma klimat i jest niewymuszona. Cos w tym stylu mi osobiscie by odpowiadalo.
Prawde mowiac mi to rybka kto te zdjecia zrobi byle by byly dobre :)
Magdo napewno nikt nie chce Ci tu podcinac skrzydel, po prostu kazdy ma swoje zdanie i watpliwosci.
Jesli by Ci sie udalo spelnic to marzenie to napewno cale forum cieszylo by sie z Toba :) (no i przynajmniej mielibysmy relacje z pierwszej reki ;) )
Zdjecia do ktorych link podal Vaselinho byly po prostu wykorzystane do jakiegos artykulu o Rayu o ile dobrze pamietam.

Profil  Offline

PostWysłany: Pon Mar 08, 2010 6:41 pm 
Awatar użytkownika
Ja po prostu jestem urodzoną optymistką i choć życie dało mi porządnie w kość - optymizmu nie straciłam i trudno podciąć mi skrzydła ... więc spokojnie, bez obrazy :)
Bardzo realnie oceniam sytuację i wcale nie jestem pewna, czy sprostałabym temu wyzwaniu, ciągle się uczę. Ale moja oferta jest bardzo przejrzysta: ja ponoszę koszty, czerpiąc z tego przedsięwzięcia niezwykłą przyjemność a oni nie tracą nic, poza swoim czasem wolnym. Muszą tylko tego chcieć.
To wszystko, nie ma co debatowac :)

Profil  Offline

PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 9:27 pm 
Awatar użytkownika
Podpisuję się pod Vase i przede wszystkim pod Magdą - widać że jej pasją jest robienie zdjęć i zna się na tym, mimo że nie zarabia w ten sposób na życie (chyba ;d)

Profil  Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Góra Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum