Zaloguj się |  Zarejestruj się

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: DVD - Łódź, 06.02.2010
PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 7:51 am 
Miejscowość: Robotnicza Wola
Witam wszystkich,
Ray wyraził zgodę na publikację rejestracji koncertu z Łodzi, w związku z tym proszę o:

1. Wasze zdjęcia z Łodzi. Osoby, które robiły zdjęcia i chcą aby ich prace znalazły się na DVD niech wyślą pliki na moja prywatną skrzynkę. Wielkość maila max 50Mb. Chciałbym dodać 20-25 zdjęć.
2. Propozycje dystrybucji. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Sugestie mile widziane :)

Jakość DVD nie będzie w DTS i 5.1, ale moje próbki można sprawdzić na You Tube poprzez Spondeomusic i mój kanał. Myślę, że to będzie fajna pamiątka.

Wszelkie pytania na priv.

Dziękuję za uwagę :)

Profil  Offline

Temat postu: Re: fan club DVD from Łódź
PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 11:51 am 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łódź
Guitarboots napisał(a):
2. Propozycje dystrybucji. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Sugestie mile widziane :)

hmmm... pocztą?

Profil  Offline

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 11:53 am 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Rumia
A może lepiej zrobić zlot? :) Przy okazji jakiegoś koncertu Raya ze Stiltskin,bo sądzę że większość na takowy czeka :)

Profil  Offline

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 1:16 pm 
Tomek napisał(a):
Guitarboots napisał(a):

hmmm... pocztą?

Aż tyle czasu wolnego to ja nie mam :)
To będą dwie płyty.

Profil  Offline

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 5:56 pm 
Guitarboots, (może powinienem mówić po imieniu? :) ) ja generalnie wysłałbym Ci zdjęcia, ale jako że system mi padł i Hikari z nim walczy, nie mam dostępu ani do zdjęć ani do stałego dostępu do neta - możesz mi podać na pw maila / jakiś deadline do kiedy można wysyłać zdjęcia w full size? kompa generalnie dzisiaj zamówiłem i mam nadzieję, że w przeciągu kilku dni Hikari upora się z tą usterką i najpóźniej do niedzieli będę w stanie wysłać te zdjęcia i oczywiście uważam wysyłkę pocztą za najlepsze rozwiązanie :) pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że wkrótce będę mógł normalnie korzystać z kompa :D

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 6:29 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łeba / Lębork
Guitarboots napisał(a):
Propozycje dystrybucji. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Sugestie mile widziane :)

Moja propozycja::
Nie wiem do kiedy jesteś w stanie przygotować dvd. Jeżeli do 23 kwietnia by się udało, spora część z nas wybiera się do Gniezna, więc gdybyś również był tego dnia na koncercie to moglibyśmy osobiście wymienić się z Tobą czystymi płytami w zamian za te "uzbrojone" w materiał : ) Natomiast tym, których nie będzie w Gnieznie a reflektowaliby na dvd, ostatecznie mogłabym przegrać i pobawić się w wysyłkę.

eva153 napisał(a):
A może lepiej zrobić zlot? :) Przy okazji jakiegoś koncertu Raya ze Stiltskin,bo sądzę że większość na takowy czeka :)

Ewuś, tylko problem w tym, że nie ma w grafiku żadnego pełnego koncertu Stiltskin w Polsce a jeżeli będziemy na takowy czekać to możemy czekać jeszcze dłuuugo. Póki co największa ilość osób deklaruje przybycie do Gniezna.

Profil  Offline

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 7:41 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Rzeszów/Kraków
Osobiście nie dam rady pojawić sie w Gnieźnie ( ech ta odległość.. :( ), więc w razie czego będę prosić o wysyłkę :). A co do zlotu, można zrobić osobny temat, bo idea jest jak najlepsza :)

Profil  Offline

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 8:03 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łódź
Zawsze możemy zrobić po prostu łancuszek, z przegrywaniem i przesyłaniem dalej płyt- to będzie najprostsza i najmniej czasożerna metoda dystrybucji, czy też jak proponuje Ewa dokonać tranzakcji z Gnieźnie.

Profil  Offline

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 8:58 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Rzeszów/Kraków
Jestem za,a nawet przeciw :)

Profil  Offline

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 9:23 pm 
Awatar użytkownika
Można też zrobić coś takiego (wyleciała mi z głowy nazwa takiej akcji,może mnie ktoś oświeci?) jak kiedyś widziałam na forum the cure.Chodzi o listę osób które chcą takie DVD,i pierwsza osoba z listy (w tym wypadku nieoceniony Guitaboots) wysyła drugiej osobie z listy,ta robi kopię i wysyła osobie trzeciej :) itd :D Taka zabawa,a przy okazji byśmy się trochę poznali,kto gdzie w Polsce "siedzi" ;)

A druga propozycja to wrzucenie plików w "paczkach" na jakiś serwer i każdy sobie ściągnie :)

Do Gniezna nie wiem czy się wybiorę,ale liczę na to że ktoś mi przegra takowe DVD w razie czego?:)

Profil  Offline

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 10:56 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Łeba / Lębork
Pomysł pierwszy sam w sobie bardzo ciekawy, pod warunkiem, że każdy z chętnych miałby możliwość skopiowania dvd. Odnośnie pomysłu drugiego, nie każdy dysponuje mega super hiper prędkością netu do ściągania tak dużych plików (w tym ja), ale i tak decyzja należy do Norberta.

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Mar 19, 2010 7:16 am 
Awatar użytkownika
Wiem Ewo,każde z tych rozwiązań ma plusy dodatnie i plusy ujemne ;) więc może umieścić na serwerze a Norbert tak czy siak tym osobom które będą w Gnieźnie da kopie i one już roześlą dalej,jeśli każda z osób wyślę chociaż dwóm osobom to będzie super.I wtedy nie będziemy tak obciążać Norberta.Ja ze swojej strony mogę już zadeklarować że paru osobom mogę porozsyłać.

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Mar 19, 2010 8:03 am 
Ok. Łańcuszek może być :D

Ja jeszcze nie wiem ile zdjęć wejdzie na DVD. Wszystko zależy od wielkości filmu. Myślę, że to będzie 20-30 zdjęć. Do tego jeszcze jakaś oprawa muzyczna i będzie ładnie :D

Wysyłajcie 5-10 zdjęć. Może być mniej :)

mail jest tu -> guitarboots@wp.pl

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Mar 19, 2010 3:44 pm 
Awatar użytkownika
Miejscowość: Wrocław
Guitarboots napisał(a):
Witam wszystkich,
Ray wyraził zgodę na publikację rejestracji koncertu z Łodzi, w związku z tym proszę o:

1. Wasze zdjęcia z Łodzi. Osoby, które robiły zdjęcia i chcą aby ich prace znalazły się na DVD niech wyślą pliki na moja prywatną skrzynkę. Wielkość maila max 50Mb. Chciałbym dodać 20-25 zdjęć.

Jakość DVD nie będzie w DTS i 5.1, ale moje próbki można sprawdzić na You Tube poprzez Spondeomusic i mój kanał. Myślę, że to będzie fajna pamiątka.

Wszelkie pytania na priv.

Dziękuję za uwagę :)

Jesteś boski!!!Do kiedy można ci wysyłać zdjęcia???Oczywiścię film chciałabym posiadać :)

Profil  Offline

PostWysłany: Pią Mar 19, 2010 5:46 pm 
Ja mam materiał zgrany więc zdjęcia wysyłajcie do poniedziałku.
Chciałbym to skończyć w przyszłym tygodniu.
Wielkość plików 2-3 Mb, format zdjęciowy :) sztuk 5 - 10. Nie wiem jeszcze ile się zmieści na płycie więc jak będę miał mało miejsca to umieszczę po 2-3 zdjęcia.

Profil  Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Góra Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum